Lilian maakt ruimte voor erotiek

Lilian maakt ruimte voor erotiek


Lilian Finn is een 31-jarige auteur, spreker en designer, getrouwd met C. en moeder van N. (4). Haar hoofd is vaak een grote warboel vol anekdotes uit haar eigen leven. Favoriete plekje in huis: de wc, waar een groot bord hangt met foute magneetjes en foto’s van mooie momenten. In iedere column van haar hand, neemt ze je mee in haar gedachten en showt ze een magneet!

Geen tijd om te column te lezen? Luister hem dan direct hier! 👇

Als auteur schrijf ik naast columns en losse verhalen, ook aan mijn eerste boek. Een boek vol met erotische verhalen. Voor de buitenwereld was dat even wennen. Want we weten heus wel dat een persoon seks kan hebben, maar er over praten doen we nog (te) weinig. Ook waren een aantal bekenden bang, zou ik mijn eigen verhalen op hebben geschreven?

Dat is trouwens wel precies de bedoeling, dat alle verhalen zo echt voelen, dat jij twijfelt of ik het heb meegemaakt. En wellicht heb ik ook wel een deel van de verhalen zelf uitgevoerd, over gefantaseerd of juist niet. Heerlijk vind ik het, om die twijfel in het midden te laten. Ik ga namelijk graag het gesprek aan over lust, erotiek en het leven. Ook hoe je dit vorm kunt geven in een druk bestaan. Tussen werk, sporten, hobby’s, sociale verplichtingen door ‘eventjes’ bevrediging zoeken, is niet altijd even makkelijk.

Daarom deel ik graag een drie tips die mij helpen

 • Lees, luister en leer
  Wie je was toen je ooit met seks begon en wie je nu bent, dat is niet dezelfde persoon. Dus waarom zouden je wensen en ideeën over erotiek hetzelfde zijn gebleven? Lees eens een romannetje, leer wat op een cursus of luister naar audioverhalen. Hier kunnen prachtige nieuwe initiatieven uit ontstaan.
  Newsflash: hou mijn Instagram in de gaten voor de laatste workshops en de release van mijn boek.
 • Jouw gevoelens mogen er zijn, welke vorm ze ook hebben
  Niet in de mood? Je hoeft geen zin te maken. Mood in overvloed? Fijn! Ons leven kent highs en lows en zo is dat ook op erotisch vlak. Laat je niet overhalen tot iets wat vandaag niet lukt en echt, al die onderzoeken van zoveel keer per week; die mogen wel eens verdwijnen. Het is belangrijk dat jij weet hoeveel keer per week voor jou fijn is. Niet wat Nederland gemiddeld doet. Heb je het idee dat jouw seksuele gedachten niet aan de trend voldoet? Iedereen heeft een eigen smaak en voorkeur, ook op dit gebied. Trek je ook niets aan van trends, zoek uit wat voor jou werkt.
  Extra tip: een fantasie mag een fantasie zijn. Je hoeft iets niet in het echt te willen om er toch over te kunnen én mogen fantaseren.
 • Spreek het uit (naar jezelf of partner) wanneer je ook maar iets van een tinteling hebt
  Wacht niet tot je klaar bent met taak X, maar kijk wat je nu al zou kunnen doen. Zit je op het werk? Dan is het lastig om met je broek op je enkels te gaan zitten en aan zelfbevrediging te doen. Wat wel kan is spannende verhalen typen en deze op te slaan. Hierdoor hou je langer de kriebels vast en kan je thuis het oppakken. Of je nu met je partner of jezelf aan de slag wilt.
  pro-tip: maak met jouw partner een aparte app-groep aan voor sexting. Dan staan jouw lustige appjes niet tussen de boodschappenlijstjes en weet je beide waar het over gaat als de appgroep afgaat. Plus, je kunt hier de meldingen vanuit zetten, zodat ze niet per ongeluk in beeld poppen wanneer dit niet uitkomt…

Erotiek, seks, fantasieën: het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. We zouden de ruimte moeten hebben om dit te ontdekken en over te praten. Alleen; waar doe je dat? Ik ben namelijk van mening dat we hier een veilige plek voor nodig hebben. Die plek, dat kan iedereen en overal zijn. Met vriendinnen, die jou eerlijk te woord staan en jou helpen met het uitvinden wat je belangrijk vindt. Bij een groep kennissen, die net ver genoeg van je afstaan en toch dichtbij genoeg om over een hele situatie heen te kijken. Als je een partner heb, hoop ik van harte dat je bij diegene ook terecht kan. Met jouw wensen en grenzen, jouw fantasieën en jouw genot.

Graag wil ik een extra veilige plek creëren. Bij mij ben je welkom met al je vragen en ik help je graag op weg. Samen met twee andere onderneemsters organiseer ik workshops, waar we in een kleine groep met vrouwen praten over dit onderwerp. Alles in vertrouwen en alles blijft ook binnen dit clubje. Stel je vragen, leer nieuwe dingen en ontdek welke fantasie in jou zit. En daarnaast ontvang je ook mijn werkboek Erotisch Schrijven, zodat je kunt leren om jouw fantasieën op te schrijven of erotische verhalen voor in de app kunt tikken.

Bovenal gun ik jou de tijd van je leven en dat jij je prettig voelt in jouw lichaam, met jouw voorkeuren en jouw erotische gedachten. Dat is alles wat er toe doet.

Copyright © 2022 | Lilian Finn