Met regelmaat krijg ik de vraag waarom ik zo open ben over wat er in mijn leven is gebeurt. Waarom ik blijf vertellen over mijn burn-out, mijn depressies en mijn onderzoek. Dat heeft verschillende redenen.

Het is helpend voor mij

Door te vertellen over wat ik heb meegemaakt, pas ik voor mijzelf ook een stukje verwerking toe. Niet om er in te blijven hangen, maar om te erkennen wat er is geweest. Dat die postnatale depressie echt sh*t is geweest, die burn-out langer dan gewenst heeft door gesijpeld, de zelfdodingsgedachten k*t en om te halen waren. Plus, de onderzoeken naar de oorzaak pittig zijn geweest.

Want hallo, ik wil toch niet met een label door het leven?! Aangenaam. Lilian: vrouw/moeder/vriendin/zus/dochter met een persoonlijkheidsstoornis. En toch, dat label krijgen heeft mij ontzettend geholpen. Ik ben niet gek, mijn brein werkt nu eenmaal anders. Daarom werken standaard coping technieken niet en wat het niet vreemd dat ik terugkerende depressies had. Die al terug gaan naar mijn tienertijd. Deze cirkel wil ik graag doorbreken. Dat doe ik met therapie, door te praten, medicijnen te slikken en door te schrijven.

“Ik verloor mezelf
en vond woorden”

Het is helpend voor een ander

Mezelf verliezen was niet fraai. Verre van. Het heeft me wel gebracht waar ik nu sta. Ik sta weer vol in mijn kracht. Ik durf weer te genieten van het leven. Kan ook weer de mooie kanten zien. Die donkere wolk, die is nooit helemaal weg. Dat kan – met wat ik heb – ook niet. Het is een stuk waar ik altijd aan moet blijven werken. Waar ik waakzaam voor moet wezen.

En weet je wat mij heel erg had geholpen? Als ik verhalen had kunnen lezen van anderen. Die hetzelfde of iets soortgelijks mee hadden gemaakt. Gewoon, om te weten dat ik niet alleen ben. Want hoe lief je omgeving ook voor je is, ze kunnen vaak niet begrijpen wat er in jouw hoofd omgaat.

Al help ik maar één iemand met het gevoel dat ze niet alleen is, dan is mijn missie volbracht.

In je kracht staan

Daar draait het bij mij om. Ik wil dat vrouwen (weer) in hun kracht staan. Voor zichzelf opkomen, keuzes voor zichzelf maken en zien hoe prachtig ze zijn. Van binnen én van buiten. Want de wereld is zoveel mooier met jou er in!

Heb jij vragen, wil je het ergens over hebben of gewoon even kletsen? Dat kan! Vind mij op Instagram en slide in mijn DM’s. Samen staan we sterker. Liever anoniem hulp? Maak dan gebruik van een van onderstaande instanties. Je bent niet alleen.

Hulp is beschikbaar


Praat vandaag nog met iemand. Je hoeft er niet mee rond te blijven lopen.

113 helpt bij negatieve en suïcidale gedachten

MIND Korrelatie heeft gratis psychologen ter beschikking.