Lilian zoekt foute ballen

Lilian zoekt foute ballen


Lilian Finn is een 31-jarige auteur, spreker en designer, getrouwd met C. en moeder van N. (4). Haar hoofd is vaak een grote warboel vol anekdotes uit haar eigen leven. Favoriete plekje in huis: de wc, waar een groot bord hangt met foute magneetjes en foto’s van mooie momenten. In iedere column van haar hand, neemt ze je mee in haar gedachten en showt ze een magneet!

Geen tijd om te column te lezen? Luister hem dan direct hier! πŸ‘‡

Ja. Dat lees je goed. Ik zoek foute ballen. En niet zomaar foute ballen, die voor in de kerstboom. Als gezin hebben we een aantal tradities. Denk aan het maken van foto’s in een photobooth op vakantie, raar voedsel proberen wanneer we het zien en gekke musea bezoeken. Daarnaast kopen we al zolang we samen zijn foute items voor in de kerstboom.

Dat begon al tijdens onze eerste citytrip. December 2016, vlak voor de kerstdagen waren wij in Berlijn. Van alles gezien en uiteraard ook naar een typische Duitse kerstmarkt geweest. En daar hadden ze de meest prachtige items om het huis mee te decoreren. Van vliegende elfjes tot de grootste notenkrakers. Dat was echter niet waar ons oog op viel. Die viel op een augurk. Niet eerder hadden wij zoiets gezien en we vonden het een hilarisch item en was het tweede dat we ooit samen kochten. Samen een beetje vreemd zijn, daar voelen we ons goed bij.

Bij de kassa aangekomen legden we de augurk op de balie. De kassamedewerker vroeg of dit onze eerste augurk was. Een beetje giechelend gaven wij toe dat het inderdaad onze eerste was. Zijn gezicht toverde een grote glimlach tevoorschijn en wenste ons veel plezier met de start van deze traditie. Vragend keken we hem aan, welke traditie? Met veel plezier legde hij de onwetende Nederlanders uit dat het traditie is om de augurk in de kerstboom te hangen en wie hem als eerste vindt krijg een klein extra cadeautje. Het vinden van de augurk is nog best moeilijk, aangezien het groen op groen is. Wij keken elkaar aan en wisten het zeker: de augurk gingen we niet meer zelf houden.

Kerstavond waren we weer thuis en na een geslaagde zoektocht naar onze nieuwe bank, gingen we kerst vieren bij mijn schoonouders. Deze kerstaugurk namen we mee en gaven aan mijn schoonmoeder. Uiteraard met de uitleg van de verkoper erbij. Direct hing de augurk in de boom en de kleinkinderen (toen 6, 4, 4 en 1,5 jaar oud en de Nox was nog niet geboren) hebben met veel plezier gezocht. Nog steeds, iedere kerst dat ze binnenkomen is het eerste wat ze doen een kijkje nemen bij de kerstboom. Ik ben benieuwd wie hem dit jaar vindt.

Dit jaar heb ik al een prachtig exemplaar gescoord bij LiefsIris.nl, een kleine lokale shop waar ik graag (en veel!) kom. Handgemaakt door Priscilla en superpassend bij mij en mijn doelen van dit jaar. Maar om terug te komen: ik ben op dus nog op zoek naar foute ballen. Niet zomaar fout, maar echt te lelijk voor woorden / dit doet pijn aan mijn ogen / wie hangt dat in vredesnaam in zijn boom – ballen. Wie weet waar ik die kan vinden?

Enne… Ik ben niet alleen gek van decoratie-items tijdens de feestdagen. Met veel plezier maak ik ook ieder jaar een eigen unieke feestdagenkaart!

Copyright Β© 2022 | Lilian Finn