Lilian omarmt zichzelf zoals ze is

Lilian omarmt zichzelf zoals ze is


Lilian Finn is een 31-jarige auteur, spreker en designer, getrouwd met C. en moeder van N. (4). Haar hoofd is vaak een grote warboel vol anekdotes uit haar eigen leven. Favoriete plekje in huis: de wc, waar een groot bord hangt met foute magneetjes en foto’s van mooie momenten. In iedere column van haar hand, neemt ze je mee in haar gedachten en showt ze een magneet!

Geen tijd om te column te lezen? Luister hem dan direct hier! 👇

Mezelf omarmen. Zoals ik ben. Nu en op dit moment. Daar heb ik moeite mee. Ik weet dat ik daarin niet de enige ben en toch, ik weet dat het voor mijn eigen (heling)proces goed is om er mee aan de slag te gaan. Dus deed ik iets wat ik machtig spannend vind en met veel leuke en nerveuze kriebels ondernam.

Dit jaar was er eentje van vele eerste keren. Meedoen aan een schrijfwedstrijd, onderzoeken laten uitvoeren, medicatie, inschrijven bij de KVK, een contentshoot meemaken, het daadwerkelijk schrijven van m’n boek en mijn eerste boekcontract tekenen. Die onderzoeken, die deed ik niet voor niets. Ze waren ongemakkelijk, maar zouden me een zogeheten label geven en daarmee weer handvaten om mijn depressies te behandelen. Want die depressies, die laat ik graag achter in 2022.

Te midden en zo ongeveer op het hoogtepunt van een van die diepe depressies zag ik een open plekje bij Tess. Ik volgde haar al een tijdje en twijfelde iedere keer of het iets voor mij zou zijn. Iets om mezelf te accepteren, zoals ik nu ben. Niet op mijn best, maar ik mag er zijn. Die open plek, dat was mijn teken. Haar wachtlijst is tot einde 2023 en ik moest nu mezelf leren omarmen om niet dieper de weg te vallen. Het last-minute plekje was voor mij het teken dat ik er voor kon, nee – moest gaan. Dus boekte ik die boudoirshoot – weer een eerste keer – en ging richting Volendam.

Tess is echt een heerlijk mens en fijn om mee te werken. We starten die ochtend met een glas bubbels en bespraken mijn wensen. Ik wilde graag een classy shoot, waarbij ik mijn eigen lijf eens in een ander daglicht kon zien. Voor Tess en haar ervaring geen enkel probleem. Al kletsend verzorgde ze mijn make-up, mijn haren en bespraken we de client closet. Wat een fantastische collectie heeft ze hangen! En Tess haalde me over om de megahoge stiletto’s aan te trekken. Niet dat ik er op kon lopen, wel top voor de foto’s.

Of het awkward was? Absoluut. Niet eens het feit dat ik uit de kleren ging en meer van mezelf aan een vreemde liet zien dan dat ik ooit had gedaan. Daarin voelde ik me machtig op mijn gemak. Verbazend gemakkelijk ging dat me af, mijn vertrouwen in Tess was groot. Wie weet dat het glas met bubbels daar ook wel een hulpmiddel in was. Eigenlijk het enige dat echt ongemakkelijk was, waren de poses. Het voelt zeker in het begin zó onnatuurlijk. Totdat je een blik op de foto’s mag werpen. En eerlijk is eerlijk: ik barstte volledig in tranen uit. Ik kon niet geloven dat ík dat was. Die mooie vrouw daar op de foto, dat ben ik. Wauw. Dat klinkt vreemd om over jezelf te zeggen en was tegelijkertijd voor mij de reden om deze shoot te boeken. Vol vertrouwen in mijn eigen vrouwelijkheid, heb ik de rest van de poses aangenomen en kwam vol adrenaline thuis.

Ik mag er zijn. Dit ben ik. Ik omarm mezelf, mijn lijf en mijn hoofd, volledig.

Lijkt het jou ook iets om te doen? Of benieuwd naar wat er mogelijk is? Ik raad Tess en haar camera van harte aan! En doe het gewoon. Het is een ervaring om nooit meer te vergeten en waar je (nu en later) dankbaar op terug kijkt.

Copyright © 2022 | Lilian Finn