Lilian kijkt de nep-grinch en heeft hoop voor later

Lilian kijkt de nep-grinch en heeft hoop voor later


Lilian Finn is een 31-jarige auteur, spreker en designer, getrouwd met C. en moeder van N. (4). Haar hoofd is vaak een grote warboel vol anekdotes uit haar eigen leven. Favoriete plekje in huis: de wc, waar een groot bord hangt met foute magneetjes en foto’s van mooie momenten. In iedere column van haar hand, neemt ze je mee in haar gedachten en showt ze een magneet!

Geen tijd om te column te lezen? Luister hem dan direct hier! 👇

Ik ben geheel een voorstander van een film nogmaals kijken. Heerlijk kan dat zijn, om even opnieuw in een verhaal te kijken. De Noxter a.k.a. mijn zoon heeft daar ook een handje van. Zijn favoriet van het moment? Zoals hij het zelf noemt: de echte Grinch. Je weet wel, dat kerstverhaal met Jim Carrey als groen monster dat stiekem toch een groter hart heeft. Het liefst staat deze film het hele jaar op. Het verbaasde me ook niet dat toen ik in de laatste hittegolf het bericht kwam dat hij graag ‘tatjes met fikabellen aan de kleine tafel en echte glinch’ wilde.

Helaas voor hem is dat niet altijd mogelijk. De streamingsdiensten waar wij een abonnement op hebben, hebben niet altijd hetzelfde aanbod. En de nep-Grinch – de geanimeerde variant die wel beschikbaar is – is blijkbaar niet hetzelfde. Des peuters komt er een antwoord dat het hondje van de echte Grinch veel leuker is. De magie van een jaren 90 make-up is wat mij juist aanspreekt in het origineel.

De magie zit hem voor zoonlief niet alleen in de kerstfilm die hij daar ziet. We eten, zoals volgens mij de meeste gezinnen, meestal aan de eettafel en niet aan de salontafel. Hij vindt het machtig gezellig om af en toe met zijn drietjes om de kleine tafel te zitten en een filmpje te kijken onder etenstijd. Wanneer vertel ik hem dat zijn vader en ik voor zijn komst eigenlijk altijd voor de tv aten? Niet is voorlopig het beste antwoord denk ik. Voor hem is het nog heel speciaal en voelt het heerlijk knus. Wat mij erin aantrekt is dat hij een hele duidelijke mening heeft over de film die we kijken. Voor mij gaat het moment komen dat we hem mee kunnen nemen in onze favorieten.

Stiekem voeren we die al een beetje hoor, als we eerlijk zijn. Als baby’tje had hij al Star Wars- en Harry Potter-rompers. Er ligt een Slytherin-shirt uit Frankrijk in zijn kast en een Darth Vader-masker tussen zijn speelgoed. Vroeger keken we in mijn gezin met kerst altijd Lord of the Rings. Mijn moeder moest dan werken en die hield niet van die film. Ik kan uitkijken naar de kerst in de aankomende jaren als wij met Star Wars of Harry Potter komen en dit de kersttraditie van mijn eigen driekoppige gezin wordt.

En wat als er nog een grote serie uitkomt? Als er nieuwe franchise wordt ontwikkeld? Dan gaan we met zijn drieën het gevecht aan. Van de proloog tot de director’s cut. Samen bediscussiëren wat er wel en niet aan bevalt. We leggen haar naast alle andere trilogieën leggen en beargumenteren welke er beter moet zijn. Lijkt me een geweldig tijdverdrijf met zijn drietjes. Fingers crossed dat onze zoon nog lang met ons tv om de kleine tafel wil kijken.

Copyright © 2022 | Lilian Finn